Donderdag 14 juni: Wimereux - Beaurainville 72 km

Vandaag fietsen we eerst weer 20 km terug, tot we in le Wast aan het knooppunt zijn van onze volgende route: de Groene Valleien Fietsroute naar de Moezel. Aan de foto is te zien dat de hoogteverschillen serieus beginnen te worden. Niet zozeer absoluut (je komt niet boven de 300 m), maar de vele herhalingen op een dag zijn mij soms teveel van het goede.
Het begint om een uur of 3 te regenen, dat is minder. De camping die ik voor vandaag had uitgekozen, blijkt er niet (meer) te zijn, dus gaan we verder. Bij Beaurainville gekomen, rem ik in een lichte afdaling een beetje af om te zien waar we heen moeten. Elly, die vlak achter mij zit, remt te schielijk en door het natte, gladde wegdek, komt ze ten val. Knie kapot, schouder erg pijnlijk. Toch maar even op zoek naar de plaatselijke camping, misschien verhuren ze caravans. Helaas is dat niet het geval. Omdat het nog steeds regent en de verwachtingen slecht zijn, besluiten we onze intrek te nemen in de chambre d'hôte.
Het blijkt een engels echtpaar te zijn. Dat communiceert wel makkelijk. We gaan naar een plaatselijke huisarts die constateert dat er niets gebroken is. Maar kneuzingen kunnen heel lang heel pijnlijk zijn. Gelukkig heeft Elly een voldoende voorraad pijnstillers bij zich.
's Avonds eten we bij de plaatselijke pizzeria. Op de heenweg die we lopend afleggen (ca. 20 min.) worden we nog behoorlijk nat. Op de terugweg is het gelukkig droog. We slapen prima.

Geen opmerkingen: